tirsdag 30. juni 2009

Reisenerver

I morgen er den store dagen, Anita og Inger Helene drar til New Zealand! Vi skal studere det neste semesteret på Massey University som ligger i Palmerstone North, denne byen er New Zealands sjette største by og ligger ca 2,5 timer nord for Wllington som er hovedstaden og ligger på nordøya.

Det er helt utrolig at dagen faktisk har kommet og at vi skal dra. Flyet går fra Gardermoen onsdag kl 17:10 og da er vi framme i Aukland fredag morgen. Vi skal fly over Hongkong så det vil derfor si at vi kun kan ha med en koffert/sekk a 20 kg, hvis vi hadde fått flyturen over USA hadde vi kunne ha med dobbelt så mye. Men jeg har faktisk klart å pakke med meg mindre enn 20 kg, trodde ikke det var mulig så jeg har overgått meg selv denne gangen.

Prosessen fram til nå har vært en eneste stor papirmølle, vi har mailet, mailet og mailet fram og tilbake til New Zealand, for å si det sånn... å kommunisere med New Zealand bør ikke nødvendigvis går raskt siden tidsforskjellen er 10 timer.

Nå er alt klappet og klart, nesten ihvertfall, skal bare pakke ned tannbørsten så er jeg klar. Men visum er nå i boks, trygda (studielånet) er i boks, ikke minst IELTS er i boks, passet er dobbletsjekket for utløpsdato, flybillettene er i boks, bussturen til Palmerstone North er i boks, to døgn på hotell i Auckland er i boks, hybel er vel egenentlig i boks og treningssenteret er i boks (det var vel det aller første Anita ordnet med). Så og si alt er vel nå i boks, tro det eller ei, etter alt styr det har vært med dette.

Til andre studenter som vurderer å dra på utveksling et semester eller mer, så er det å reise på en bilateral avtale mye mindre stress enn det er å reise til et universitet som ikke har noen avtale med skolen din her i Norge. Men på en annen side så har jeg lært utrolig mye av meg selv og andre etter dette. Og ikke minst, ALT ORDNER SEG TIL SLUTT!!!